Sledujte noční spuštění SpaceX Falcon Heavy 24. června

Animace spuštění mise a doručení satelitu přes SpaceX

Raketa SpaceX Falcon Heavy je naplánována na spuštění v pondělí 24. června 2019 z Kennedyho vesmírného centra na Floridě. Je to třetí a první noční start pro Falcon Heavy, který SpaceX nazývá „nejsilnější raketou, která se dnes používá.“ Okno pro start Falcon Heavy se otevírá 24. června v 23:30 EDT (03:30 UTC) 25. června; přeložit UTC do vašeho času), se čtyřhodinovým oknem v případě zpoždění. Zahájení bude vysíláno na televizi NASA s pokrytím začínajícím v 23:00 EDT (03:00 UTC 25. června). Na tomto odkazu je také technický předběžný briefing, 23. června v poledne EDT (16:00 UTC).

SpaceX a americké ministerstvo obrany během tohoto letu Falcon Heavy vypustí do vesmíru dva tucty satelitů. Zakladatel SpaceX Elon Musk tweetoval, že to bude „nejobtížnější vypuštění raketoplánu vůbec“, protože raketa musí uvolnit 24 satelitů na tři různé oběžné dráhy.

Mise se nazývá vesmírný testovací program-2 (STP-2). Mezi 24 satelity na palubě rakety jsou mise NASA, které testují výkon netoxického paliva kosmické lodi a pokročilé atomové hodiny pro zlepšení navigace kosmické lodi.

Kromě toho bude raketa přepravovat 152 kovových kapslí balených s lidským popelem, uspořádaných společností s názvem Celestis Memorial Spaceflights, která účtuje nahoru 5 000 dolarů, aby letěla 1 gram „účastnických“ cremainů na oběžnou dráhu.

Raketa bude také nést Lightsail 2, solární plachetní testovací misi - malou kosmickou loď doslova poháněnou slunečními paprsky - podporovanou vědeckou hvězdou Billa Nye.

Podívejte se na spuštění 24. června online přes NASALive zde

Předvádění SpaceX Falcon Heavy v únoru 2018. Pondělní zahájení bude noční. Obrázek přes NASA

Sečteno a podtrženo: Raketa SpaceX Falcon Heavy nesoucí 24 satelitů bude vypuštěna 24. června 2019.

Přes NASA